Met lasagne kun je heerlijk variëren. Onze nieuwe favoriet is deze vegan lasagne: lasagne arrabiata. Eenvoudig te maken en geschikt voor iedereen!
Vegan lasagne arrabiata met zoete aardappel
Hoofdgerecht voor 4 personen
20 min. + 50 min. oventijd
Ingrediënten
- 250 g droge lasagnevellen zonder ei
- 500 g zoete aardappel
- 3 takjes tijm
- 2 zoete uien
- 200 g silken tofu
- 150 ml sojaroom
- 400 g arrabiatasaus, kant-en-klaar
- 150 g vegan kaas, gemalen
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 185 °C.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in lange dunne plakken van 3 à 5 mm dik.
- Schik de plakken op een ingevette bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met zout en peper en ris er de blaadjes van 2 takjes tijm over. Bak de aardappelplakjes 25 min. in de oven tot ze lichtjes goudbruin kleuren en zacht zijn.
- Pel de uien, snijd ze in reepjes en laat ze zeker 10 min. zachtjes garen en karamelliseren in een pan met olijfolie en een scheutje water. Kruid met zout en peper.
- Mix de tofu glad met de sojaroom en kruid met flink wat zout en peper.
- Verdeel een laagje kant-en-klare arrabiatasaus over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg er een laag lasagnevellen op. Schep daarop een laagje tofusaus en bestrooi met gemalen vegan kaas en gebakken ui. Leg daarop een laag zoete aardappel en opnieuw een laag lasagnevellen. Herhaal alle lagen. Eindig met vegan kaas en de blaadjes van het laatste takje tijm.
- Bak de lasagne 25 à 30 min. in de oven.
TIP
Met edelgistvlokken kun je een knapperig vegan korstje maken op je lasagne.
PRODUCTIE MARTHE MATTHYS FOTOGRAFIE BRAM DEBAENST RECEPTEN EN STYLING LES FILLES ROUGES
Oók lekker
- Kastanjelasagne met pompoen en palmkool
- Ultiem comfortfood: deze spaghetti bolognese
- Harissacouscous met geroosterde groenten