Prachtig én heerlijk ontbijtje: rode-biethavermout

Marloes Blom

24 januari 2022

havermout

Wij krijgen geen genoeg van havermout – maar wat variatie is wel zo fijn. Dus zijn we maar wat blij met dit makkelijke maar o zo heerlijke recept voor rode-biethavermout uit de vers verschenen Veganbijbel van The Green Happiness. Tessa Moorman, oprichter (en orthomoleculair voedingsdeskundige) van platform The Green Happiness over dit recept: “Dit havermoutje is ook de volgende dag (koud) nog steeds lekker, doordat de smaken er dan nog meer in kunnen trekken. Maak dus gerust een extra portie!”

Rode-biethavermout

Ontbijt | 2 personen | 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode biet, ongekookt
  • 60 g havermout
  • 1⁄2 tl gemalen kardemom
  • 1⁄2 tl speculaaskruiden
  • snuf zeezout
  • 300 ml ongezoete havermelk
  • 1 appel
  • 4 Medjoul dadels, ontpit
  • Optioneel: kokosvlokken, vers fruit zoals bramen, (zelfgemaakte) granola

Ook nodig: rasp havermout

Bereiding

  1. Schil de rode biet en rasp.
  2. Doe de rode biet samen met de havermout, kardemom, speculaaskruiden, het zeezout en de havermelk in een pannetje.
  3. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert.
  4. Snijd ondertussen de appel en dadels klein. Voeg deze toe aan de havermout en laat meepruttelen.
  5. Verdeel de havermout over 2 kommetjes. Eventueel kun je deze nog serveren met wat kokosvlokken, vers fruit of (zelfgemaakte) granola.

Veganbijbel

veganbijbel Of je nu vegan bent, of vaak vegan eet: de Veganbijbel is hét kookboek om dan in huis te hebben. Het heeft een lekker handzaam formaatje en bevat ruim 150 recepten – opgedeeld in handige pijlers zoals ontbijt, taarten/cakes/muffins/scones, salades en bowls, soepen, avondmaaltijden en meer. Plantaardig eten is een makkie met deze lekkere keuzes, variërend van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes. Ook heel fijn: de recepten zijn kort en helder en bij de how-to’s voorin zie je stap voor stap hoe je bepaalde veelgebruikte recepten in de plantaardige keuken zelf maakt – zoals meringue van aquafaba. The Green Happiness | Veganbijbel | Uitgeverij Carrera | € 33,99 | Meer info via thegreenhappiness.com, bestellen kan via je plaatselijke boekhandel. CREDITS: TEKST & RECEPTUUR TESSA MOORMAN | FOTOGRAFIE JORIAN LUB | STYLING FEMKE PASTIJN

Meer lekkere ontbijtrecepten