Vegetarisch paasrecept: Asperges Wellington

Marjolein ter Braak

16 March 2023

Asperges Wellington

De (schoon)familie verrassen met een Wellington recept, maar dan een vegetarische variant? Dan is dit een goeie. En wist je dat er geen boter zit in het meeste bladerdeeg uit de supermarkt? Dat maakt deze Asperges Wellington dus een vegan recept. 

Hoofdgerecht voor 4 personen

30 min.

Ingrediënten

  • 700 g witte asperges
  • 200 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • half bosje krulpeterselie
  • 2 rollen bladerdeeg
  • kant-en-klaar sojamelk
  • 150 g rucola
  • wijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding Asperges Wellington

  • Verwarm de oven voor op 195 °C.
  • Schil de asperges, verwijder de harde onderkanten en kook of stoom de asperges beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Pel en plet de knoflook.
  • Spoel de peterselie en snipper hem fijn
  • Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de champignons met de knoflook tot al het vocht uit de pan is. Kruid met peper en zout.
  • Stort in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Hak de champignons nog eens extra fijn en meng ze met 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie.
  • Ontrol 1 rol bladerdeeg en leg in het midden een strook met de gebakken champignons.
  • Beleg ze met de asperges en kruid met peper en zout.
  • Bedek met de tweede rol bladerdeeg en vouw de randen om.
  • Wrijf het deeg in met de sojamelk en zet 25 min. in de oven.
  • Besprenkel de rucola met een beetje wijnazijn en olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Serveer de Wellington met de salade. Garneer met de rest van de gesnipperde krulpeterselie.
Asperges Wellington

PRODUCTIE NATALIE PEETERS | FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX | RECEPTUUR LES FILLES ROUGES

Paasrecept

Liever een ander paasrecept? Hier vind je een overzicht van al onze paasrecepten. Of gewoon op zoek naar een lekker recept? Hier vind je al onze recepten.


Meer Hoofdgerecht