Voorgerecht voor kerst: sausage roll met blauwe kaas en appel

Rachel Vieth

23 december 2024

voorgerecht kerst

Heerlijk als aperitief, maar ook zeker geschikt als voorgerecht voor kerst, deze sausage rolls met blauwe kaas en appel. Gemakkelijk te maken én ook nog eens ontzettend lekker. Aanschuiven maar!

Voorgerecht: sausage rolls met blauwe kaas en appel

Hapje, voor 30 kleine sausage rolls
25 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 500 g biologisch half-om-halfgehakt
  • 1 zuurdesemboterham, verkruimeld
  • 75 g blauwschimmelkaas 
  • 1 kleine appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl zoutversgemalen peper

En verder:

  • 1 pakje roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, geklopt
  • venkelzaadjes
Voorgerecht kerst
TEKST EN FOTOGRAFIE ANNA RUBINGH

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bedek een bakplaat met bakpapier. 
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling. 
  • Verdeel de vulling in 10 gelijke delen en rol die tot rolletjes tot ze dezelfde lengte hebben als een plakje bladerdeeg. Leg op elk plakje deeg een rolletje gehakt, bestrijk 1 zijkant van het deeg met wat geklopt ei en klap het plakje dubbel over het rolletje heen. Duw de zijkant vast met een vork en snijd de pakketjes met een scherp mes in drieën. Bestrijk ze met geklopt ei en strooi er wat venkelzaadjes over.
  • Bak de sausage rolls in 15-20 min. goud-bruin in de voorverwarmde oven. Je kunt ze ook voorbakken (10-12 min.) en later afbakken (8 min.).
  • Serveer je ze pas later, dan kun je de hapjes na het voorbakken in de vriezer bewaren.

TEKST EN FOTOGRAFIE ANNA RUBINGH

Op zoek naar nog meer lekkere voorgerecht voor kerst?

Kersthapje: zoet-kruidige mince pie
Voorgerecht: rivierkreeftbisque met mosselen
Óf probeer een van de feestelijke voorgerechten van onze collega’s van Delicious.