Soep smaakt altijd goed. En al helemaal met een lekkere topping erop. Deze wortelsoep serveer je met een heerlijke tijmgremolata en dot crème fraîche…
Wortelsoep met sinaasappel, tijmgremolata en crème fraîche
Voorgerecht of lunchgerecht voor 6-8 personen I ± 40 min.
Ingrediënten
- 750 g wortelen
- 2 uien
- 2 el olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- 2 (biologische) sinaasappels
- 1-2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- 2 el gehakte verse tijm
- 1 tl chilivlokken
- 200 ml crème fraîche
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Pel en snipper de uien.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur zacht en transparant.
- Voeg de wortel en de bouillon toe en laat 20 min. zachtjes sudderen.
- Pureer met een staafmixer.
- Rasp voor de gremolata het oranje gedeelte van de schil van 1 sinaasappel.
- Meng met de knoflook, peterselie en tijm.
- Pers beide sinaasappels uit.
- Verwarm de soep en voeg naar smaak sinaasappelsap, zout en peper toe.
- Serveer de soep in een diep bord en bestrooi met de gremolata en chilivlokken.
- Voeg een lepel crème fraîche toe.
CREDITS: RECEPTUUR SUSANNA FYRING LIEDGREN | BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE SUSANNA BLÅVARG.