Hij wordt vaak koud gegeten, vichyssoise. Maar deze romige soep vult ook goed op gure dagen, en is dan warm wel zo lekker… De topping van verkruimelde geitenkaas en verse kruiden maakt hem helemaal af.
Vichyssoise met geitenkaas
Voorgerecht voor 4 personen | ± 45 min.
Ingrediënten
- 2 preien, alleen het witte deel
- 8 middelgrote aardappelen
- 2 el boter
- 2 tenen knoflook, geperst
- 8 dl groentebouillon
- 2 dl room + wat extra voor serveren
- 50 g zachte geitenkaas
- zout, versgemalen peper
- 2 el kruiden, fijngehakt (zoals bieslook, oregano of peterselie)
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de stelen in plakjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in partjes.
- Smelt de boter in een soeppan en bak de prei en knoflook ± 4 min. op halfhoog vuur (de prei mag niet bruin worden).
- Voeg de aardappelen en groentebouillon toe, breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur ± 30 min. heel zacht koken.
- Giet de room erbij en pureer de soep met een staafmixer.
- Verkruimel de geitenkaas over de soep, breng op smaak met zout en peper en warm nog even door.
- Bedruppel met wat room en garneer met de kruiden.
CREDITS: TEKST DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE REETTA PASANEN | STYLING EN RECEPTUUR SANNA KEKÄLÄINEN