Witte-chocolade likeur met nootmuskaat

Marloes Blom

2 oktober 2019

Witte-chocoladelikeur met nootmuskaat

Rum met witte chocolade, slagroom, kaneel en nootmuskaat. Nu vast maken – maar ook een moment plannen om ‘m te drinken, deze heerlijke witte-chocolade likeur.

Witte-chocolade likeur met nootmuskaat

Voor circa 1 liter | 2-3 dagen rijpen

Ingrediënten

  • 1 kaneelstokje
  • 100 gram witte chocolade
  • 325 milliliter slagroom
  • 185 gram suiker
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 500 milliliter rum
  • 1 fles van 1 liter of meerdere flesjes

Dutch coffee

Bereiding

  1. Breek het kaneelstokje in stukjes.
  2. Breng de slagroom met het kaneelstokje en de suiker aan de kook en laat zachtjes op heel laag vuur circa 15 minuten trekken.
  3. Breek de chocolade in stukjes. Roer van het vuur af de chocolade en nootmuskaat door het mengsel. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is en laat dan helemaal afkoelen.
  4. Roer de rum erdoorheen.
  5. Zeef de vloeistof door een fijne zeef en verdeel over de fles(jes).
  6. Laat een paar dagen in de koelkast staan.
  7. Regelmatig even schudden.
  8. Bewaar de likeur in de koelkast tot gebruik (circa 4 weken houdbaar).

Schoon werken

Het is belangrijk om schone flessen en potten te gebruiken. Was ze grondig in heet water met soda, spoel ze na en laat ze omgekeerd op een brandschone theedoek drogen. Zet de droge flessen, potten en deksels dan circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150˚C op een rooster. Vul de flessen met likeur als ze nog heet zijn. Let op: geplastificeerde deksels kunnen niet tegen dergelijk hoge temperaturen. Een andere optie: kook de flessen en deksels ongeveer 15 minuten in ruim water en laat ze omgekeerd op een schone theedoek goed uitlekken en drogen. Ook hier geldt: vul ze met likeur als ze nog heet zijn.

Ook lekker

CREDITS: FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN | STYLING JET KRINGS | RECEPTEN DOSIA BREWER