Gemarineerde zalm met gefrituurde rucola en waterkers, lekker! In de nieuwste Seasons delen wij zes recepten met sla. Het recept van deze heerlijke variant met gefrituurde rucola en waterkers, delen we alvast met jullie. Succes! Voorgerecht voor 4 personen ± 15 min. + marineren 12 uur
Ingrediënten
- 1 ontvelde zalmfilet van 200 g
- 1 biologische citroen, rasp en sap
- 5 el fijngesneden basilicum + ± 8 grote blaadjes
- 3 el zeezout
- 3 el fijne kristalsuiker
- 120 ml wodka
- 2 tl arachideolie + extra om te frituren
- 60 g bloem
- 40 g maïzena
- 200 ml ijskoud koolzuurhoudend water
- 2 ijsklontjes
- 50 g wasabirucola + extra om te versieren
- 50 g waterkers + extra om te versieren
Bereiding
- Meng eerst in een glazen schaal citroennrasp en -sap met de basilicum, het zeezout, de suiker en wodka. Wentel de zalmfilets erdoor, schep wat het zoutmengsel over de zalm en laat afgedekt met plasticfolie ± 12 uur marineren. Keer de zalm halverwege.
- Neem nu de zalm uit het zoutmengsel en dep droog met keukenpapier. Snijd de zalm in dunne plakken.
- Verhit dan de olie om te frituren in een ruime pan of een frituurpan tot 190 °C.
- Meng in een ruime kom de bloem met de maïzena en een snufje zout. Klop er vlak voor het frituren de 2 tl olie, het water en de ijsklontjes door. Klop niet te lang, er mogen nog klontjes in het beslag zitten.
- Haal telkens wat rucolablaadjes, waterkers en basilicumblaadjes door het beslag en frituur ze in delen in ± 2 min. net knapperig.
- Verdeel de zalm over vier bordjes of over een grote schaal. Verdeel er de gefrituurde en verse blaadjes over. Smakelijk!
FOTOGRAFIE DOOR ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING DOOR PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING DOOR YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER
Lees ook:
Quinoafritters met geroosterde boerenkool en veel uienjus Recept: boerenkoolstamppot met gerookte makreel Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes Recept: smakelijke pierogi met tuinboonvulling