Verrassend anders, verrassend lekker, deze zelfgemaakte punch. Het enige nadeel: als je ‘m eens hebt gemaakt, dan wil je niets anders meer…
Punch
Drankje voor 8 glazen | ± 10 min.
Ingrediënten
- 150 ml droge sherry
- 200 ml tawny port
- 330 ml grapefruitlimonade (van siroop)
- 300 ml ginger beer (pittig of mild naar wens)
- 500 ml cava, crémant of champagne (brut)
- 150 ml ananassap
- 2 takjes munt, blaadjes geplukt + extra om te garneren
- 200 g ananasstukjes
- 200 g pitloze druiven
- 2 el citroensap
Bereiding
- Zet alle dranken een paar uur in de koelkast.
- Meng de ananas, druiven en munt met de sherry en port in een kom en laat 5 min. staan. Voeg de overige ingrediënten toe en tot slot de cava.
- Serveer de punch in glazen met ijsblokjes en cocktailprikkers.
CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE JULIA HOERSCH | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER
Meer lekkere drankjes
- Ultiem kopje troost bij verkoudheid: ‘hot toddy’ met zwarte thee en cognac
- Heerlijk voor een gure herfst- of winterdag: appelpunch (met rum)