Sering in de tuin oogt prachtig en geurt heerlijk. Als topping bovenop cakes doen de seringenbloempjes het ook goed, probeer maar!
Cream cakes met seringenbloempjes
4 kleine cakes | ± 30 min.
Ingrediënten
- 1 kant-en-klare chocoladesponscake
- 1⁄2 potje zwartebessengelei
- 175 g roomkaas
- 250 ml slagroom
- 1 el kristalsuiker
- 100 g bosbessen
- 80 g gehakte amandelen
- bloemen van ca 1 tros seringen
Bereiding
- Stans met een groot glas 12 ronde vormen uit de cake.
- Bedek de mini-cakes met een flinke laag zwartebessengelei zodat de gelei in de cake trekt. Die mag vochtig worden.
- Klop de roomkaas kort met de mixer.
- Doe 1 el suiker bij de slagroom en klop stijf.
- Voeg bij de roomkaas en spatel er voorzichtig door.
- Bedek de cakes met een laagje van het roomkaas-slagroommengsel en bestrooi met de amandelen.
- Leg daar weer een ronde cakevorm op etc.
- Herhaal de lagen in totaal driemaal.
- Decoreer met de overgebleven gelei, bosbessen en wat bloempjes.
Meer over mooie en smakelijke bloemen
CREDITS: FOTOGRAFIE, STYLING EN TEKST CHRISTINE BAUER/TAVERNE AGENCY