IJsjes smaken o zo lekker als je ze zelf maakt. En zo ingewikkeld is het ook niet – het kost maar weinig ingrediënten en de vriezer doet het meeste werk. Je hebt dus wel een portie geduld nodig, maar dan krijg je ook wat.
IJsjes van zwarte bessen & citroenverbena
Tussendoortje/nagerecht voor 4-6 personen | ± 10 min. + afkoelen en invriezen ± 5 uur-1 nacht
Ingrediënten
- 400 ml ongezoet zwartebessensap (bij de natuurwinkel)
- 3 takjes citroenverbena + extra om te versieren
- 30 g suiker
- 2 el honing
- Ook nodig: ijslollyvormpjes
Bereiding
-
- Doe de suiker, honing en citroenverbena in een steelpan met 100 ml water. Breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot alle suiker is gesmolten.
- Voeg het bessensap toe en roer goed door. Laat helemaal afkoelen en koud worden in de koelkast.
- Zeef de verbena uit het sap, vul de vormpjes met het mengsel en laat ± 4 uur, maar liever een hele nacht, invriezen.
- Serveer de ijsjes met extra citroenverbena.
CREDITS: Fotografie Ernie Enkelaar | Styling Paula Schouten | Recepten Dosia Brewer | Bereiding Yvonne Jimmink