Pain au chocolat – simpel maar mooi én heerlijk

Marloes Blom

10 januari 2020

Pain au chocolat

De Franse pain au chocolat ken je vast wel. Deze variant oogt heel anders, maar is minstens zo lekker. Ook wel zo fijn: je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig, die je lang van tevoren in huis kan hebben. Zo sta je altijd paraat voor een geniet-momentje…

Pain au chocolat

Zoet | Voor 10 broodjes | 20 min.

Ingrediënten

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 10 stukken pure chocolade

Pain au chocolat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Maak in elke hoek van de plakjes deeg met een mes een inkeping van 4 cm naar het midden, zó dat elke hoek uit twee punten bestaat.
  3. Bestrijk de randen van het deeg met het ei en leg een stukje chocolade in het midden van elke plak.
  4. Vouw van elke hoek van het deeg één punt naar het midden en druk deze samen op het stukje chocolade, zodat er een windmolenvorm ontstaat.
  5. Bestrijk het deeg met wat ei en bak in het midden van de oven in 10-15 min. gaar.
  6. Serveer ze warm of koud.

CREDITS: TEKST DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE REETTA PASANEN | STYLING EN RECEPTUUR SANNA KEKÄLÄINEN Meer lekkers met chocola