De Franse pain au chocolat ken je vast wel. Deze variant oogt heel anders, maar is minstens zo lekker. Ook wel zo fijn: je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig, die je lang van tevoren in huis kan hebben. Zo sta je altijd paraat voor een geniet-momentje…
Pain au chocolat
Zoet | Voor 10 broodjes | 20 min.
Ingrediënten
- 10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- 10 stukken pure chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Maak in elke hoek van de plakjes deeg met een mes een inkeping van 4 cm naar het midden, zó dat elke hoek uit twee punten bestaat.
- Bestrijk de randen van het deeg met het ei en leg een stukje chocolade in het midden van elke plak.
- Vouw van elke hoek van het deeg één punt naar het midden en druk deze samen op het stukje chocolade, zodat er een windmolenvorm ontstaat.
- Bestrijk het deeg met wat ei en bak in het midden van de oven in 10-15 min. gaar.
- Serveer ze warm of koud.
CREDITS: TEKST DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE REETTA PASANEN | STYLING EN RECEPTUUR SANNA KEKÄLÄINEN Meer lekkers met chocola