Recept voor curry met kip en sperziebonen

Rachel Vieth

3 oktober 2024

Curry met kip

Hmmm! Een curry verveelt nooit. Elke keer kun je het gerecht vullen met andere ingrediënten. Dit keer zetten we een curry met kip, sperziebonen en nieuwe aardappels op tafel.

Curry met kip, sperziebonen en nieuwe aardappels

Hoofdgerecht voor 4 personen | 50 minuten

  • 400 gram sperziebonen
  • 4 bio kipdrumsticks
  • 4 bio kippenvleugels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene peper (optioneel), in stukjes gesneden
  • 6 nieuwe aardappels
  • 1 volle el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl mosterdzaad
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 0,75 l kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • olijfolie 
  • bosje verse koriander
  • zout en peper

Bereiding van de curry met kip

  • Haal de harde eindjes van de sperzie-bonen, boen de aardappels schoon en snijd ze in partjes.
  • Bestrooi de kippenvleugels en drum-sticks met zout en peper. Doe een scheut olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin (gebruik je kipfilet, dan bak je de stukjes rondom bruin).
  • Haal de kip uit de pan en doe de gesnipperde ui in dezelfde pan. Fruit een paar min. op halfhoog vuur. Voeg de stukjes peper en de knoflook toe en bak ze even mee. Voeg daarna kerriepoeder, komijn, kurkuma, koriander en mosterd-zaadjes toe en fruit opnieuw een paar min.
  • Doe de kip terug in de pan en schep alles voorzichtig door elkaar. Voeg ook de aardappels toe. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de curry op laag vuur 30 min. sudderen.
  • Snijd ondertussen de wat hardere steel-tjes van de verse koriander en hak die fijn. Leg de blaadjes apart.
  • Voeg na een halfuur sudderen de sperziebonen en de gehakte steeltjes van de koriander toe en laat die 7 min. mee-koken tot de sperziebonen beetgaar zijn.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat alles nog even goed doorwarmen. Breng op smaak met zout.
  • Bestrooi de curry met de verse korianderblaadjes en serveer met naan-brood en/of rijst.

Tip: De drumsticks en kippenvleugels kun je ook (gedeeltelijk) vervangen door bijvoorbeeld in stukken gesneden kipfilet of kippendijfilet.

Nog meer lekkere recepten:

Kip-pakora’s met karnemelk
Naansandwich met tandoorikip
Smullen: sperziebonensalade met tomaten en geitenkaas

TEKST EN FOTOGRAFIE ANNA RUBINGH