De slagers van Brandt & Levie staan te trappelen om je tijdens de workshop ‘Worst maken’ de geheimen van hun vak te leren. En natuurlijk neem je de zelfgemaakte worsten na afloop mee naar huis.
Durfals
De liefde voor worst ontstond bij de oprichters van Brandt & Levie, Jiri Brandt, Geert van Wersch en Samuel Levie, in de keukens van de Amsterdamse horeca. Daar draaiden ze hun eerste worsten, waarbij ze gewaagde combinaties met inktvis of gepofte appel niet uit de weg gingen. Om het ambacht nog beter onder de knie te krijgen, vertrokken de drie vrienden naar Italië en liepen stage bij gerenommeerde slagers. Van de een leerden ze hoe je een goede droge worst maakt en wat fermenteren is. En van de ander het belang van goed vlees, van varkens die een goed leven hebben gehad.
Goed gehouden varkens
Vol inspiratie keerden Jiri, Geert en Samuel terug naar Nederland en startten in Amsterdam hun eigen worstenmakerij, Brandt & Levie genoemd. Daarbij stelden ze zich als doel zo veel mogelijk mensen te inspireren om beter vlees te eten. De drie vrienden geven zelf het goede voorbeeld: bij Brandt & Levie wordt alleen worst gemaakt van goed gehouden varkens. Eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem. De varkens scharrelen vrij rond in het bos of de wei, eten gevarieerde voeding en de biggen groeien op bij hun moeder. De biologische varkens krijgen uitsluitend biologisch voer. Programma • Ontvangst met charcuterie • Rondleiding door de worstmakerij • Workshop worst maken • Diner Wanneer Vrijdag 22 november van 18.00 – 21.30 uur Waar Het Atelier van Brandt & Levie, Archangelkade 9, Amsterdam Prijs € 99 p.p. inclusief goodiebag en diner. Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers Leuk? Je kunt reserveren via deze link
Creëer je eigen recept
De verse worst van Brandt & Levie wordt al jarenlang in verschillende smaken gemaakt. Aan jou om in deze workshop, onder begeleiding van slager Wouter Leeuwenburg van Brandt & Levie, een eigen recept naar eigen smaak te creëren. Na afloop van de workshop geniet je met alle deelnemers van een gezellig diner en een drankje. Aan het einde van de avond krijg je de 8 à 9 zelfgemaakte worsten én een goodiebag mee naar huis. Zo kan het thuisfront ook van je creatie genieten! TEKST ANOUK LEENDERS FOTOGRAFIE ILSOO VAN DIJK