Korting op Seasons-workshop plukken & proeven

Anne Bonthuis

20 mei 2017

In de nieuwste Seasons gaan wij op stap met landschapskok Christian Weij. Hij plukt, proeft en kookt heerlijke maaltjes in de vrije natuur, op een boomstam die hij omtovert tot buitenkeuken. Speciaal voor Seasons-lezers organiseert Christian op 30 juni een pluk- en kookworkshop, nu met €20 korting. Meld je snel aan, want er is plek voor maximaal 15 deelnemers!

Plukken en proeven

Tijdens de workshop worden eerst eetbare wilde planten geplukt en geproefd en daarna, samen met alle deelnemers, bereid tot een puur-natuur-driegangendiner. Seasons-redacteur Renate Wilms: “Het enthousiasme van Christian is aanstekelijk. Hij plukt en plukt – om ons te laten ruiken en proeven, en voor het menu. Nooit geweten dat je frisgroene spartopjes kunt eten, ze smaken naar citrusfruit. En de bloemtopjes van de smalle weegbree blijken ‘multi-talenten’: “Puur zijn ze erg lekker in een salade. Geroosterd zijn het nootachtig smakende zaadjes. Gebakken in olie smaken ze bijna als bacon. En als je ze fermenteert – inmaakt in pekel – smaken de knapperige kopjes kapperachtig.”

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET

Praktische info
  • Datum: 30 juni, vanaf 15.00 uur. De wandeling duurt 2,5 uur, daarna volgt het bosdiner.
  • Kosten: Seasons-lezers betalen €65 (i.p.v €85), inclusief driegangenmenu en alle drankjes.
  • Aantal deelnemers: maximaal 15 personen.
  • Plaats: omgeving Ede.
  • Aanmelden: info@puur-e.nl

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET