Van leeuwenbek tot citroenverbena: deze 13 planten zijn mooi en lekker

Marloes Blom

1 juli 2020

eetbare planten

Zie je door de bomen het bos niet meer, qua wel of niet eetbare bloemen en planten? Beplantingsontwerper Joyce Oomen van Blooming Business gebruikt haar eigen borders als proeftuin en weet raad.

eetbare planten

Foto: Maayke de Ridder

Bonte mix van kleuren, geuren en smaken

Met eenjarigen tussen de vaste planten zorgt Joyce voor afwisseling, contrast, kleur en geur. Zo wordt de tuin elk jaar anders. Voor Seasons maakte ze een mooie én eetbare border-combinatie van eenjarigen en enkele vaste planten. Welke delen eetbaar zijn staat erachter, ook wel zo handig.

Vanaf het voorjaar tot aan de eerste vorst: 13x mooi en lekker

1. Leeuwenbek (Antirrhinum ‘Rocket Lemon’ en ‘Rocket Red’) – bloemen 2. Begonia (Begonia ‘Big Pink Green Leaf’) – bloemen 3. Snijbiet (Beta vulgaris ‘Rhubarb Chard’) – bladeren 4. Komkommerkruid (Borago officinalis) – bloemen en bladeren 5. Cosmea (Cosmos bipinnatus ‘Xanthos’) – bloemblaadjes 6. Kardoen (Cynara cardunculus) – verdikte stengelknop 7. Venkel (Foeniculum vulgare ‘Greeny’) – knol en jong topgroen 8. Zoete aardappel (Ipomoea batatas ‘Bronze’) – knol 9. Citroenverbena (Lippia citriodora) – blad 10. Rode basilicum (Ocimum Hybride ‘Magic Blue’) – blad, stengels en bloemen 11. Ananassalie (Salvia elegans ‘Scarlet Pineapple’) – blad en bloemen 12. Tijm (Thymus vulgaris) – blad en steel 13. Oost-Indische kers (Tropaeolum majus) – blad en bloemen CREDITS: TEKST MIRJAM ENZERINK | FOTOGRAFIE MAAYKE DE RIDDER

Meer lezen