In het najaar start in de Achterhoek traditioneel het wildseizoen en staan in de wildrestaurants de lekkerste gerechten op de menukaart, van reerug tot hazenpeper. Extra lang genieten? Er zijn ook meerdaagse wildarrangementen, met logeeradressen midden in de natuur.
– Deze advertentie kwam tot stand in samenwerking met Stichting Achterhoek Toerisme-
Een rijke traditie
De herfst en de winter zijn bij uitstek de seizoenen om de Achterhoek te ontdekken, te genieten van de natuur en je eens culinair te laten verwennen. Want dit is dé tijd voor wild. Vanaf half oktober tot eind januari hebben de vele restaurants in deze regio weer allerlei bijzondere wildgerechten op het menu staan. De koks werken vooral met wild uit eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper!
De streek ontdekken
Slingerende wegen langs oude boerderijen, boomgroepen en houtwallen, hier een bos, daar een vergezicht: je reist niet alleen voor de gastronomie naar de Achterhoek. De regio beschikt over een prachtig afwisselend landschap, met heel veel kastelen, landgoederen, historische stadjes en interessante musea. En natuurlijk kun je er prachtig wandelen, zeker in de herfst. Wil je er echt even tussenuit én genieten van een bijzondere culinaire traditie? Maak er dan meteen een ‘wild’ weekend van. Kijk voor adressen op www.wildetenindeachterhoek.nl.
Zin in een wildarrangement?
De Achterhoekse wildrestaurants bieden aantrekkelijke één- of meerdaagse arrangementen aan, variërend van een avond culinair genieten tijdens een zesgangendiner tot wildweekenden: volledig verzorgd overnachten in een van de Achterhoekse hotels of B&B’s inclusief wildarrangementen. Kijk op www.wildetenindeachterhoek.nl/arrangementen voor de mogelijkheden.