Zalm is de favoriete vis van onze columnist Jacques Hermus. Daarom brengt hij in deze nieuwe aflevering van ons online tv-programma Seasons Moments een ode aan de zalm. Hij bezoekt een zalmrokerij en maakt er ‘het lekkerste van dat er bestaat’: gravad lax. Rauw gemarineerd in kruiden, zout, suiker en eventueel een slokje gin. Jacques: “Voor wie goed kijkt, is er altijd nog wel wat zichtbaar van onze zalmgeschiedenis. In namen en wapens, maar ook bij historische musea waarin soms een mooi opgeknapte zalmschouw ligt. Ik ga in elk geval door met mijn ode aan de zalm. Dat hij voornamelijk een kweekvis is geworden – wat overigens betekent dat mensen hem graag eten – doet daar niets aan af. Een wilde vis die in zijn leven soms tienduizend kilometer aflegt van paai- naar leefgrond en terug, die stoer de steilste watervallen omhoogklimt op weg naar zijn geboortewater, die verdient meer dan te belanden in een onooglijk plastic bakje in de supermarkt.” Bekijk hieronder de nieuwe aflevering, in samenwerking met August TV:
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."