Een van onze favoriete voorjaarsbloeiers is de wolfsmelk, Euphorbia characias. De wolfsmelkfamilie met z’n grijsgroene blad en frisgroene bloemen telt veel decoratieve leden. Wel uitkijken met planten. Het melkachtige sap kan huidirritatie veroorzaken. Wij delen vijf van onze favorieten met jullie ter inspiratie! Wolfsmelk of Euforbia behoort tot de wolfsmelkfamilie en is een groot en divers plantengeslacht. Er zijn zo’n 2300 soorten die wereldwijd voorkomen en die allemaal erg verschillend zijn. Zo zijn er kruipende varianten, kruidachtigen maar ook struiken en bomen. Een mooie plant voor in de tuin.
1. Wolfsmelk Euphorbia characias spp. wulfenii
Dit is een prachtige plant om aan de voet van een gevel in de volle zon te planten. Haal wat stenen van het terras weg, vul het plantgat met potgrond en plant de wolfsmelk. Genieten! Bloei eind maart-juni H 120-200 cm Standplaats zon.
2. Cipreswolfsmelk Euphorbia ‘Blackbird’
Deze variant met donker, purper kleurig blad is een compacte groeier voor een plaats in de voorste rijen van de border. Hij is wintergroen en ook geschikt voor in een pot en bak. Bloei maart-mei H 30-50 cm Standplaats zon, halfschaduw.
3. Wolfsmelk Euphorbia characias ‘Burrows Silver’
met decoratief gestreept blad is in de border of in een bak mooi te combineren met donkerbladige Heuchera. Bloei mei-juni H 50-70 cm Standplaats zon.
4. Wolfsmelk Euphorbia ‘Griffithii Fireglow’
Deze prachtige plant doet met zijn oranje schutblad de naam alle eer aan en is prachtig voor een border in vurige tinten. Een plaatje om naar te kijken. Bloei mei-juni H 80 – 100 cm Standplaats zon.
5. Wolfsmelk Euphorbia myrsinites
Deze variant met zijn blauwgroene blad en frisgroene bloemen aan liggende stengels is een prima kandidaat voor bijvoorbeeld stapelmuurtjes en bakken. Bloei mei-juni H 30-40 cm Standplaats zon. SAMENSTELLING MIRJAM ROSKAMP EN THEA SEINEN. M.M.V. DEMI ZOET BEELD: PINTEREST
Lees ook:
Handige tips: zo krijg je de mooiste cyclamen 5x onze Fritillaria favorieten Cactussen: onze favorieten Munt kweken in pot of tuin: een simpel stappenplan