Alocasia Amazonica: alles wat je wilt weten

Marene Hendriksen

27 maart 2019

Alocasia amazonica,

De kamerplant genaamd ‘Alocasia Amazonica’ is prachtig. Alles wat je over de verzorging  moet weten, delen wij hier.  Deze blikvanger komt voor in Azië en is tegenwoordig populair als kamerplant. Zijn bijnaam is ‘Skeletplant’ en wij snappen wel waarom. De duidelijke nerven hebben iets weg van een skelet. Hij behoort tot het Alocasia geslacht uit de aronskelkfamilie. Het geslacht telt zo’n 79 soorten. Let wel: deze plant is niet al te makkelijk in de verzorging dus begin je net met het houden van planten? In dit artikel delen we 7 makkelijke planten in de verzorging.

Standplaats

De Alocasia houdt niet van direct zonlicht. Zet hem op een halfschaduw plek om de bladeren mooi van kleur te houden. Wel doet hij het ook goed op een donkere plaats in huis. Verder houdt hij van warmte. Een temperatuur rond de 20°C is perfect. Gebruik daarnaast een goede voedzame potgrond.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door g r e e n . s p i r a t i o n (@green.spiration) op 11 Mrt 2019 om 5:35 (PDT)

Water

Zorg er altijd voor dat de grond van de Alocasia goed vochtig blijft. Vooral in warme maanden dien je hem voldoende water te geven. Door af en toe de bladeren te benevelen met een plantenspuit, blijft hij in een goede conditie.

Stekken

Je kunt hem stekken als er naast de moederplant, kleinere varianten groeien. Je kunt deze ‘pup’ van de moederplant verwijderen als die groot genoeg is en al eigen wortels heeft. Haal de plant dan in zijn geheel voorzichtig uit de pot en verwijder de grond rondom de wortels van de kleine variant. Dit stekje zet je vervolgens in een eigen pot. Verzorg hem op dezelfde manier als de moederplant. Pas op: Deze plant vertoont guttatie en zweet dus vocht met opgesloten stoffen uit. Dit zweten kan vlekken op de vloer veroorzaken. Koop jouw skeletplant: www.intratuin.nlwww.tuinflora.comwww.plantje.nl

Lees ook:

De zaagcactus: alles wat je moet weten  Chinees Lantaarnplantje: alles wat je moet weten De Geldboom: alles wat je moet weten  De Vingersboom: alles wat je moet weten