De Japanse sierappel heeft bloesem in de mooiste tinten roze. Dus daar wil je ook vast binnen van genieten – of op de vaas buiten, als het weer het toe laat. Met deze 8 tips staan de bloesemtakken het langst.
In 8 stappen optimaal genieten van de bloesemtakken van de Japanse sierappel
- Knip de takken niet te vroeg van de boom. Kies volle takken met dikke knoppen die al een beetje aan het verkleuren zijn.
- Gebruik een schone, scherpe snoeischaar en knip aan de basis van de tak. Zo heeft de boom er het minst last van.
- Verwijder onderste blaadjes en bloesems.
- Snijd de takken schuin af en sla met een hamer op het onderste gedeelte. Zo kan hij het beste water opnemen.
- Zet de takken binnen een paar uur in handwarm water op een donkere, koele plek.
- Schik de bloesem in een niet al te wijde vaas, zodat de takken rechtop blijven staan. Ververs het water.
- Plaats de vaas op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht of bij de verwarming.
- Ververs het water het liefst om de dag (nog steeds handwarm) en gebruik daarbij nog eens die hamer.
CREDITS: PRODUCTIE NARRATIVES | FOTOGRAFIE SUSSIE BELL | TEKST & STYLING SELINA LAKE