Kruidenkwekerij Puur-Aroma van herborist Frank Radder en zijn vrouw Monique in het Limburgse Margraten, is een van onze favoriete kwekerijen. Lees hieronder waarom.
Waarom
Het assortiment culinaire kruiden dat de kwekerij verkoopt, is volledig biologisch. Frank: “Dat we het voor elkaar hebben gebokst om van een gangbare tuinderij te switchen naar een biologisch gecertificeerde kwekerij, daarop ben ik heel trots. Voeding moet schoon zijn.” De tachtig kruidensoorten variëren van heel gewoon tot uitzonderlijk, zoals saffraan, roodbladig champagneblad en Azteeks zoetkruid. Bij elk kruid staat een omschrijving van de smaak, en hoe en waarin je het kunt gebruiken.
Populairste kruid
Frank: “Met stip op één is dat Marokkaanse munt, gevolgd door de klassiekers tijm, rozemarijn en oregano.”
Ook leuk om te weten
Frank en Monique van kruidenkwekerij Puur-Aroma hebben samen met chef-kok Marc Creusen de delicatessenlijn Puur By Marc opgezet. De samenwerking resulteert in bijzondere biologische producten waaronder dennentoppensiroop, daslookolie, gekonfijte groene walnoot en lievevrouwebedstro-azijn.
Waar te koop
Bij tuincentra door het hele land, via de webshop van Puur Aroma en, dat is natuurlijk het allerleukst om te doen, bij de kwekerij in Margraten zelf. Dat kan elke zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Adres van de biologische kruidenkwekerij: Pasveld 4, Margraten, puur-aroma.com Fotografie: iStock
Lees ook:
5 kleine kwekerijen: klein maar fijn 10 bijzondere kruidentheeën en hun helende werking