Klassieke asperges met boter, ham en ei zijn heerlijk. Maar voor wie eens iets anders wil proberen, is dit recept met gegrilde asperges en amandelsaus een echte aanrader! Voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ± 30 min. Ingrediënten:
- 125 g blanke amandelen
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje peterselie, grof gehakt + extra om te garneren
- ½ beschuitje
- 75 ml koolzaadolie + 1 el voor de asperges
- versgemalen peper
- zout
- sap en zeste van ½ goed schoongeboende citroen
- 500 g witte asperges
- Rooster de amandelen licht en maal ± 100 g samen met de knoflook, de peterselie, de beschuit en de koolzaadolie fijn.
- Voeg er ± 80 ml water toe en mix tot een romige, licht gebonden saus.
- Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap.
- Voeg eventueel wat meer water toe als de saus te dik is.
- Verhit de barbecue of een grillpan.
- Schil de asperges en verwijder de houtige uiteinden.
- Snijd ze in de lengte doormidden.
- Wrijf ze in met wat olie, peper en zout en grill ze, afhankelijk van de dikte, in 5-8 min. gaar.
- Geef de saus bij de asperges en garneer met peterselie, citroenzeste en extra amandelen.
Recept en tekst: Dosia Brewer | Fotografie: Erik van Lokven | Styling: Jet Krings | Bereiding: Yvonne Jimmink
Bekijk onze andere recepten met asperges:
Nagelhout met Drentse asperge Lauwwarme aspergesalade Aspergesoep met tijmbloemen Rolletjes van pastrami met asperges