Foodblogger Colette Dike is ‘verliefd op de avocado’ en wijdt haar kookboek compleet aan de groene vrucht. Die heeft dan ook genoeg te bieden: goede vetten en vezels, multitasking (want inzetbaar van ontbijt tot diner) en – het oog wil ook wat – een prachtig plaatje op het bord. Colette deelt graag dit lekkere recept voor frisse avocadotartaartjes met coquilles met ons! Frisse avocadotartaartjes met coquilles Voor- of dinergerecht voor 8 personen Bereiding: ± 20 min. Ingrediënten
- 3 avocado’s
- 3 Granny Smith-appels
- 1⁄2 citroen (sap)
- 1 el olijfolie
- 8 plakken pata negra-ham of serranoham
- 8 coquilles
- crema di balsamico of balsamico pearls
- roomboter, om in te bakken
Bereiding
- Haal de coquilles en de ham 15 min. van tevoren uit de koelkast.
- Schil en ontpit de avocado’s en doe hetzelfde met de appels.
- Snijd de avocado’s en appels in gelijke kleine blokjes.
- Breng op smaak met wat citroensap, olijfolie en peper en zout.
- Hussel heel voorzichtig door elkaar.
- Verdeel het mengsel over 8 borden, gebruik hiervoor een ronde steker en druk een beetje aan zodat de tartaartjes stevig worden.
- Wikkel de lange plakken ham om de tartaartjes heen.
- Dep de coquilles even droog met een stukje keukenpapier en bak ze aan beide kanten kort in een koekenpan met een klontje roomboter.
- Leg de coquilles boven op de tartaartjes en druppel er wat crema di balsamico omheen, of, nog mooier, balsamico pearls.
Speciaal voor Seasons-lezers
Colette Dike bedacht voor haar kookboek meer dan 30 originele en smaakvolle ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met de groene vrucht in de hoofdrol, van avocadofrietjes tot een curry-zalmburger met avocado. Voor Seasons-lezers is het boek gesigneerd te bestellen via de Seasons-webshop. Alvast wat meer gerechten, die net kunstwerkjes lijken, bekijken? Ga dan naar Colettes instagramaccount, waar ze al meer dan 100.000 volgers heeft. ‘Avocado’, Colette Dike, Becht € 11, ISBN 9789023014966.