Een lekkere, vullende vegetarische soep op basis van verschillende bonen en granen: bonen-granensoep. Ga voor een vrolijke uitstraling met 3 tot 4 soorten bonen die mooi variëren in kleur en grootte. Eet smakelijk!
Bonen-granensoep
Maaltijdsoep voor vier personen.
Ingrediënten
- 200 gram gemengde bonen (kievietsbonen, linzen, flageolettes, olinfatenbonen, kidneybeans, barlotto’s, pintoboontjes)
- 50 gram gort
- 50 gram spelt of tarwe
- 1 ui
- 5 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels karwijzaad
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 125 gram winterwortel in plakjes
- 1 peterseliewortel met groen in blokjes of 1/2 bosje peterselie
- 150 gram pompoen in schijfjes
- Zout en versgemalen peper
- Scheutje olijfolie
- Bosje lente-uitjes
Bereiding
- Was de bonen en granen en laat ze apart in ruim water een nacht weken.
- Schil de ui en steek er de kruidnagels in.
- Doe deze samen met de grote bonen, laurierblad, karwijzaad en knoflook in een pan met 1,5 liter water en breng aan de kook.
- Schuim af en laat ½ uur zachtjes koken.
- Voeg dan de kleine bonen en de granen toe en laat nog 1 uur met het deksel op de pan zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 15 minuten de wortel, peterseliewortel en pompoen toe en laat meekoken.
- Breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie. Neem de ui uit de pan.
- Snijd de lente-ui en het peterseliegroen fijn en garneer daarmee de soepborden.
Lees ook…
Zeemansbrood met zeemansboter Preitaart met geitenkaas Risotto van gort met pompoen