Om af te koelen: yoghurtijs met aalbessen

Heleen Bos

1 juni 2018

yoghurtijs

Heerlijk op warme dagen: yoghurtijs met aalbessen uit eigen keuken. En in 10 minuten gemaakt, want de vriezer doet de rest van het werk voor je.

Yoghurtijs met aalbessen

Recept voor 4-6 personen Bereiden kost ± 10 min. + invriezen (1 nacht)

Ingrediënten

  • 1 bakje rode aalbessen
  • 200 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 400 ml dikke yoghurt
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 2 el (citroen-kaneel)honing
  • blaadjes van 2 takjes citroenverbena

Bereiding

  • Klop de slagroom tot zachte pieken.
  • Doe er de gecondenseerde melk bij en klop weer tot zachte pieken.
  • Klop de yoghurt en de citroenrasp er nu ook door.
  • Doe het mengsel in een diepvriesdoos en laat ± 1 nacht in de vriezer opstijven.
  • Ris de bessen en meng er de honing en de citroenverbena door.
  • Laat ± 1 uur intrekken.
  • Serveer de bessen bij het ijs.

Eet smakelijk! Probeer ook eens het Seasons fruit-ijs-recept Foto: Eric van Lokven