Heerlijk op warme dagen: yoghurtijs met aalbessen uit eigen keuken. En in 10 minuten gemaakt, want de vriezer doet de rest van het werk voor je.
Yoghurtijs met aalbessen
Recept voor 4-6 personen Bereiden kost ± 10 min. + invriezen (1 nacht)
Ingrediënten
- 1 bakje rode aalbessen
- 200 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 400 ml dikke yoghurt
- rasp van 1 biologische citroen
- 2 el (citroen-kaneel)honing
- blaadjes van 2 takjes citroenverbena
Bereiding
- Klop de slagroom tot zachte pieken.
- Doe er de gecondenseerde melk bij en klop weer tot zachte pieken.
- Klop de yoghurt en de citroenrasp er nu ook door.
- Doe het mengsel in een diepvriesdoos en laat ± 1 nacht in de vriezer opstijven.
- Ris de bessen en meng er de honing en de citroenverbena door.
- Laat ± 1 uur intrekken.
- Serveer de bessen bij het ijs.
Eet smakelijk! Probeer ook eens het Seasons fruit-ijs-recept Foto: Eric van Lokven