Veelzijdig, kleurrijk, gezond en in vele gedaantes. Weinig groenten kunnen tippen aan de courgette. Het zusje van de komkommer laat zich in de keuken op heel veel manieren bereiden, maar dit lekkere hapje maken wij steeds weer: courgette met noten-zalmmousse!
Recept voor courgette met noten-zalmmousse
Voorgerecht of hapje voor 4-6 personen Bereidingstijd: ± 30 min.
Ingrediënten:
- 2 kleine gele courgettes
- 100 g hazelnoten, geroosterd 100 g gerookte zalm
- 2 el crème fraîche
- versgemalen peper
- zout
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook, geperst naaldjes van 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
Bereiding:
- Snijd het kapje met het steeltje van de courgettes en snijd de courgettes met een kaasschaaf of mandoline in de lengte in dunne plakken.
- Kook de plakken ± 3 min. in een pan met ruim gezouten kokend water.
- Neem meteen uit het water en spoel met koud water af onder de kraan. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- Hak in de kleine kom van de keukenmachine de buitenste plakken (die met veel schil) met de hazelnoten, de gerookte zalm en de crème fraîche grof.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg telkens 1 courgetteplak haaks op een andere, zodat een kruis ontstaat met ongelijke benen.
- Leg op het kruispunt een lepeltje vulling en sla de korte kanten over de vulling.
- Wikkel op deze manier de courgette om de vulling.
- Meng de olijfolie met de knoflook en de rozemarijn en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pakketjes met de kruidenolie.
Lees ook:
Aardbeienijstaart met basilicum Pruimentaart met amandelen Zo doe je dat: een vegetarische barbecue