De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Wij zijn niet de enigen die bloemkool hebben herontdekt, want deze heerlijke, glutenvrije tabouleh van bloemkool ontdekten we in het boek ‘Salade Easy’ van Sue Quinn. Vanavond maken! Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
- ½ bloemkool van ongeveer 450 g, geraspt zonder de stronk
- 60 ml citroensap, of naar smaak meer
- zout & peper
- 2 kleine wortels, fijngesneden
- 2 rauwe, rode bieten van ongeveer 160 g samen, geschild en fijngesneden
- 20 g fijngehakte peterselie
- 20 zuringblaadjes, fijngehakt
- 15 g fijngehakte muntblaadjes
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 4 el pistachenoten, geroosterd en fijngehakt
Bereiding
- Meng de geraspte bloemkool met het citroensap en een snufje zout.
- Laat ongeveer 30 minuten staan.
- Voeg de wortels, de bieten, de kruiden, peper en de olijfolie toe.
- Proef en doe er naar smaak extra zout, peper of citroensap bij.
- Bestrooi met de pistachenoten en serveer meteen
RECEPT | SUE QUINN ‘Salade Easy’. ISBN NUMMER | 9789023014935 UITGEVER | BECHT Prijs | € 19,99 E-book | € 9,99
Lees ook:
Risotto van erwten, munt en Parmezaanse kaas Aardappeltartiflette met Messekleverkaas Zeemansbrood met zeemansboter