Januari bloemkoolmaand: bloemkool balti uit de slowcooker

Laurence Talet

8 januari 2019

bloemkool balti

De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Dit keer een heerlijke balti: een vegetarische, Indiase curry bereid in een slowcooker. Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 tl komijnzaad, licht geplet
  • 2 tl zwart mosterdzaad
  • 1 tl gemalen geelwortel
  • 1 el milde currypasta
  • 2-3 teentjes knoflook, gehakt
  • 400 g gehakte tomaat uit blik
  • 450 ml groentebouillon
  • 1 bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 1 vastkokende aardappel, in blokjes
  • 3 el gemalen amandelen
  • verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst)

bloemkool balti

 Bereiding:

  1. Verwarm zo nodig de slowcooker voor, zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Doe er de ui in en bak hem 5 min. tot hij goudbruin is.
  3. Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 min. tot het zacht is.
  4. Schep er de specerijen, currypasta en knoflook door en roerbak 1 min.
  5. Schep er vervolgens de tomaten, bouillon en zout en peper door. Breng al roerend aan de kook.
  6. Doe de bloemkool en aardappel in de pan van de slow cooker en schep er het tomatenmengsel over.
  7. Leg er het deksel op en kook 3 tot 4 uur op ‘hoog’ tot de groenten gaar zijn.
  8. Schep er de gemalen amandelen door en laat nog 15 min. koken.
  9. Schep in ondiepe soepborden. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met warm naanbrood.

Beeld:  www.okokrecepten.nl | Recept: Sara Lewis, de Slowcooker |

Lees ook

IJswafels van peer en rozemarijn Tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo Ravioli gevuld met rode biet, gerookte ricotta en maanzaad