De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Want bloemkool kan je op zo veel verschillende manieren bereiden. Neem bijvoorbeeld deze verrassende, kruidige tempura van bloemkoolroosjes. Bijgerecht voor 6 personen Bereidingstijd: 15 min.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- plantaardige olie, om in te bakken
voor het papje:
- 150 g zelfrijzende bloem
- 100 ml water
- 1 el sambal oelek
- één tl koenjit (kurkuma)
- 1 el gemalen ketoembar (korianderpoeder)
- één tl knoflookpoeder
- een snufje zout
- 2 draaien peper uit de molen
voor het kruidenmengsel:
- 100 g zelfrijzende bloem
- 1 el gemalen ketoembar
- 1 tl koenjit
- 2 draaien peper uit de molen
- 1 snuf fijn zeezout
Bereiding:
- Snijd de roosjes van de bloemkool. Doe alle ingrediënten voor het papje in een bakje en meng goed. Het papje moet iets dikker zijn dan pannenkoekbeslag.
- Doe alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een bakje en meng goed.
- Doe de olie in een (frituur)pan en verhit tot 180 °C. Wentel de bloemkoolroosjes in het bloempapje en daarna in het bloem-kruidenmengsel.
- Leg de bloemkoolroosjes langzaam, met een knijper in de olie en bak ze rondom goudbruin in ca. 5 min.
- Lekker met een frisse salade en zoete-aardappelfrieten of huisgemaakte frieten.
Beeld: okokrecepten.nl | Recept uit ‘Soulfood’, De Vrouw met de Baard, ISBN 9789000353200, unieboekspectrum.nl
Lees ook:
Bloemkoolrecept: hele geroosterde bloemkool Januari bloemkoolmaand: Italiaanse bloemkoolschotel Januari bloemkoolmaand: bloemkoolcouscous