Chocolade frambozen-amandeltaart met dennenappels

Marene Hendriksen

28 januari 2019

Taart

De naam van deze taart is eigenlijk al overtuigend genoegd als je het ons vraagt. Een heerlijke combinatie van chocolade, frambozen, en amandel. Om je vingers bij af te likken! Wij delen het recept met jullie.  Voor 8-10 personen

Ingrediënten

  • 625 gram boter, in blokjes + extra om in te vetten
  • 450 milliliter frambozenbier
  • 150 gram cacaopoeder
  • ½ theelepel zout
  • 750 gram suiker
  • 4 grote eieren
  • 250 milliliter zure room
  • 350 gram bloem
  • 200 gram amandelmeel
  • 6 theelepels bakpoeder
  • 3 bakjes chocolademousse à 500 milliliter
  • 2 bakjes frambozen
  • 150 gram pure chocolade
  • circa 25 amandelen (ongepeld)
  • 2 springvormen van 22 cm doorsnee

Taart

Bereiding

  1. Vet de springvorm in met wat boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Verwarm het bier in een grote pan met 500 gram boter.
  4. Klop er het cacaopoeder en de suiker door.
  5. Klop de eieren los met de zure room en roer dit door het biermengsel.
  6. Klop er de bloem, het amandelmeel en bakpoeder door.
  7. Verdeel het mengsel over de twee springvormen.
  8. Bak de taarten in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar (of zet twee rekken in de oven en wissel de taarten halverwege van plek).
  9. Neem uit de oven en laat circa 10 minuten in de vorm afkoelen.
  10. Stort de taarten op een rek en laat ze helemaal afkoelen.
  11. Verdeel twee bakjes chocolademousse over de bovenkant van een taart.
  12. Verdeel daar de frambozen over.
  13. Zet de tweede taart erbovenop.
  14. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron door de chocolade telkens 1 minuut op de hoogste stand te verwarmen en even door te roeren tot alles gesmolten is.
  15. Roer er de boter door en laat weer iets afkoelen.
  16. Zet de taart op een rekje boven een bord en giet er de chocolade over.
  17. Laat helemaal afkoelen en hard worden.
  18. Schep met een grote lepel vijf ovalen van de rest van de mousse en verdeel deze over de bovenkant van de taart.
  19. Snijd de amandelen in de lengte doormidden met een heel scherp mes.
  20. Steek ze dakpansgewijs in de chocolademousse-ovalen.

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET | STYLING JET KRINGS | RECEPTUUR DOSIA BREWER

Lees ook:

Dadelcake met ahornsiroop  Drielaagse feestelijke chocoladetaart met winterse kruiden