Muffins met rode biet en walnoten

Anne Bonthuis

10 augustus 2017

Rode biet leent zich voor heel veel soorten gerechten, van frisse salades tot kruidige ovenschotels. En dankzij de fraaie kleur is het altijd feest op tafel, wat je er ook mee maakt. De Italiaanse kokkin Silva Cavallin bedacht voor Seasons acht recepten met dit aardse wondertje, waaronder deze heerlijke muffins met walnoten. De andere zeven recepten vind je in deze Seasons! Recept voor 12 muffins met rode biet en walnoten Bereidingstijd: ± 5 min. + oventijd: ± 20 min.

Ingrediënten:
  • 150 g gekookte rode biet, fijngehakt
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren (L)
  • 225 g bloem
  • 1 el baksoda
  • 1 el kaneelpoeder
  • snufje zout
  • rasp van 1⁄2 citroen
  • rasp van 1⁄2 sinaasappel
  • 100 g walnoothelften, fijngehakt
Voor het glazuur:
  • 125 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 250 g poedersuiker
  • 2 el limoensap
  • levensmiddelenkleurstof rood (eventueel)
  • 12 halve walnoten of andere versiering

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Klop in een ruime kom de suiker met de olie, voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
  3. Voeg de bloem, baksoda, kaneel, het zout en de citrusrasp toe.
  4. Meng er de biet en walnoten door.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 20 min. in het midden van de oven.
  6. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  7. Klop de roomkaas los met een mixer.
  8. Voeg al kloppend de poedersuiker en de limoen toe, zodat een mooi, glad glazuur ontstaat.
  9. Geef er eventueel kleur aan met wat kleurstof.
  10. Bestrijk de afgekoelde muffins met het glazuur en versier met een halve walnoot en/of een andere versiering.

FOTOGRAFIE STEFANO SCATÀ | BEWERKING RECEPTEN DOSIA BREWER