Zoete aardappel belegd met taleggio en truffel

Linde Verhulst

23 september 2017

Na haar boek over avocado komt foodblogger Colette Dike met een kookboek geheel gewijd aan haar andere favoriet: de zoete aardappel. Wij probeerden haar recepten uit en vonden deze zo lekker dat we het recept graag doorgeven: zoete aardappel belegd met taleggio en truffel. Aardappeltje belegd met taleggio en truffel Borrelhapje voor ± 9 toastjes Bereiding ± 15 min.

Ingrediënten:
  • 1 grote ronde zoete aardappel
  • 2 el honing
  • 2 el truffelolie
  • 50 g amandelen
  • 150 g taleggiokaas
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op grilstand.
  • Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer een ½ cm dik.
  • Meng de honing met de truffelolie en smeer de zoete-aardappelplakken vervolgens in met de helft van het honing en truffelmengsel.
  • Rooster de plakken in een broodrooster op de hoogste stand, in ongeveer 2 à 3 keer, totdat ze gaar en bruin zijn.
  • Plet de amandelen fijn in een vijzel en meng deze met de rest van het honing-truffelmengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelplakken.
  • Beleg met de taleggiokaas, en vervolgens een flinke schep van het honing-truffelmengsel.
  • Gril ongeveer 2 à 3 minuten totdat de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
  • Druppel voor het serveren eventueel wat extra truffelolie over de toastjes heen.
Speciaal voor Seasons-lezers

Colette Dike bedacht voor haar kookboek meer dan 30 originele en lekkere ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met de zoete aardappel in de hoofdrol, van cheesecake tot lasagne en van frietjes tot chocolademousse. Voor Seasons-lezers is het boek gesigneerd te bestellen via de Seasons-webshop. ‘Zoete aardappel’, Colette Dike, Becht €11, ISBN 9789023015314.