Maak een account aan en switch eenvoudig tussen jouw favoriete magazines


Zoete aardappel belegd met taleggio en truffel

Linde Verhulst

23 september 2017

Na haar boek over avocado komt foodblogger Colette Dike met een kookboek geheel gewijd aan haar andere favoriet: de zoete aardappel. Wij probeerden haar recepten uit en vonden deze zo lekker dat we het recept graag doorgeven: zoete aardappel belegd met taleggio en truffel. Aardappeltje belegd met taleggio en truffel Borrelhapje voor ± 9 toastjes Bereiding ± 15 min.

Ingrediënten:
  • 1 grote ronde zoete aardappel
  • 2 el honing
  • 2 el truffelolie
  • 50 g amandelen
  • 150 g taleggiokaas
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op grilstand.
  • Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer een ½ cm dik.
  • Meng de honing met de truffelolie en smeer de zoete-aardappelplakken vervolgens in met de helft van het honing en truffelmengsel.
  • Rooster de plakken in een broodrooster op de hoogste stand, in ongeveer 2 à 3 keer, totdat ze gaar en bruin zijn.
  • Plet de amandelen fijn in een vijzel en meng deze met de rest van het honing-truffelmengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelplakken.
  • Beleg met de taleggiokaas, en vervolgens een flinke schep van het honing-truffelmengsel.
  • Gril ongeveer 2 à 3 minuten totdat de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
  • Druppel voor het serveren eventueel wat extra truffelolie over de toastjes heen.
Speciaal voor Seasons-lezers

Colette Dike bedacht voor haar kookboek meer dan 30 originele en lekkere ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met de zoete aardappel in de hoofdrol, van cheesecake tot lasagne en van frietjes tot chocolademousse. Voor Seasons-lezers is het boek gesigneerd te bestellen via de Seasons-webshop. ‘Zoete aardappel’, Colette Dike, Becht €11, ISBN 9789023015314. 


Seasons DIY Special

Recente editie