Carola de Kanter kookt niet alleen met kolen, ze decoreert er ook mee. Aan tafel n haar zestig jaar oude kas genieten gasten van haar wintergerechten, waarin kool de hoofdrol speelt. Seasons kreeg een paar recepten mee naar huis, waaronder: rilette van geitenkaas met gefrituurde salie.
Rilette van geitenkaas met gefrituurde salie
Voorgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: ± 30 min.
Ingrediënten
- 150 g zachte geitenkaas
- 25 g gepelde walnoten
- 1 el gehakte bieslook
- 1 tl limoenzest
- Zout en peper
- 16 salieblaadjes
- 1 avocado
- Frisse, groene olijfolie
- Bruin brood
- Olie om te frituren
Bereiding
- Roer de kaas los.
- Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan.
- Roer de noten, bieslook, limoenzest, zout en peper door de kaas.
- Verhit 1 cm olie naar keuze in een steelpan en frituur de blaadjes salie kort in de olie.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zut.
- Vorm met 2 eetlepels 4 quenelles van de geitenkaas en leg die op de borden.
- Maak de avocado schoon, trek met een dunschiller reepjes en laat die op het bord vallen bij de kaas.
- Schenk er wat olijfolie over en garneer me de salieblaadjes en wat versgemalen peper.
- Geef er grof bruin brood bij.
Recept: Carola de Kanter. Fotografie: Pia van Spaendonck