Rilette van geitenkaas met gefrituurde salie

Linde Verhulst

21 november 2017

rilette

Carola de Kanter kookt niet alleen met kolen, ze decoreert er ook mee. Aan tafel n haar zestig jaar oude kas genieten gasten van haar wintergerechten, waarin kool de hoofdrol speelt. Seasons kreeg een paar recepten mee naar huis, waaronder: rilette van geitenkaas met gefrituurde salie.

Rilette van geitenkaas met gefrituurde salie

Voorgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd: ± 30 min.  rilette

Ingrediënten

  • 150 g zachte geitenkaas
  • 25 g gepelde walnoten
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 tl limoenzest
  • Zout en peper
  • 16 salieblaadjes
  • 1 avocado
  • Frisse, groene olijfolie
  • Bruin brood
  • Olie om te frituren

Bereiding

  1. Roer de kaas los.
  2. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan.
  3. Roer de noten, bieslook, limoenzest, zout en peper door de kaas.
  4. Verhit 1 cm olie naar keuze in een steelpan en frituur de blaadjes salie kort in de olie.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zut.
  6. Vorm met 2 eetlepels 4 quenelles van de geitenkaas en leg die op de borden.
  7. Maak de avocado schoon, trek met een dunschiller reepjes en laat die op het bord vallen bij de kaas.
  8. Schenk er wat olijfolie over en garneer me de salieblaadjes en wat versgemalen peper.
  9. Geef er grof bruin brood bij.

Recept: Carola de Kanter. Fotografie: Pia van Spaendonck