Pasta met ricotta, courgette en pistachenoten

Anne Bonthuis

26 augustus 2018

pasta

Op zoek naar pasta-inspiratie? Bij ons doet dit recept het altijd goed: tagliatelle met courgette, groene kruiden, pistachenoten, ricotta en eventueel spekblokjes. Snel op tafel en toch verrassend.

Pasta met groene kruiden, courgette en pistachenoten

Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ± 30 min.

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 1 courgette
  • 30 g pistachenoten, geroosterd en gezouten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 g gerookte (magere) spekblokjes
  • 200 ml room
  • 100 ml groentebouillon
  • 130 g ricotta
  • ± 10 stengels bieslook, in ringetjes
  • 1 takje citroenmelisse
  • 2 takjes kervel, blaadjes fijngesneden
  • 1 takje (rode) basilicum, blaadjes fijngesneden
  • 3 takjes bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
  • 30 ml citroensap
  • zout
  • versgemalen peper

pasta

Bereiding

  1. Hak de pistachenoten grof.
  2. Maak de courgette schoon en snijd in de lengte in dunne plakjes.
  3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar.
  5. Verhit intussen de olie in een diepe pan.
  6. Bak het spek op halfhoog vuur in ± 5 min. knapperig.
  7. Voeg de courgette toe en bak nog 1 min.
  8. Voeg de room en bouillon toe en breng aan de kook.
  9. Giet de pasta af in een vergiet.
  10. Doe de pasta, 100 g ricotta, de kruiden (houd 2 el apart) en het citroensap bij de room in de pan en breng op smaak met zout en peper.
  11. Verdeel de pasta over 4 borden, verdeel de rest van de ricotta erover en bestrooi met de rest van de kruiden en nootjes.

Fotografie en styling Taverne Agency | Bewerking Dosia Brewer

Lees ook:

Garnalenkoekjes met venkelblad Aardbeienijstaart met basilicum Courgette met noten-zalmmousse