Steranijs cupcakes

Laurence Talet

23 december 2018

steranijs

Een lekkere winterse traktatie: deze mini-cupcakes met steranijs. Bijna te mooi om op te eten. 

Steranijs cupcakes

Voor circa 24 cakejes

 Ingrediënten:

  • 100 g zachte boter, 
plus extra om in te vetten
  • ½ steranijs, plus circa 12 om te garneren
  • 100 g suiker
  •  2 eieren
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  •  1 ½ el melk
  •  zakje witte gebaksglazuur
  •  12 papieren mini-muffinvormpjes en een mini-muffinbakblik

Steranijs cupcakes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C
 (of 175˚C voor hetelucht) en vet de vormpjes in met boter.
  2. Stamp een ½ steranijs fijn in de vijzel en zeef het resultaat.
  3. Mix met een elektrische mixer de boter en suiker romig.
  4. Klop op lage snelheid een voor een de eieren erdoor.
  5. Klop er beetje bij beetje het bakmeel en steranijspoeder door.
  6. Roer de melk door het beslag.
  7. Voeg eventueel nog een eetlepel melk toe als het beslag te dik is.
  8. Verdeel nu het beslag over de vormpjes in het bakblik. Vul ze tot circa ¾.
  9. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Als een satéprikker er droog uit komt, zijn ze goed.
  10. Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster en bestrijk ze met het glazuur.
  11. Bestrijk ook de extra steranijs dun met het glazuur en versier er de cakejes mee.

FOTOGRAFIE SIGURD KRANENDONK | STYLING MARJOLIJN VONK | RECEPTUUR DOSIA BREWER | BEREIDING YVONNE JIMMINK

Lees ook:

Frisse avocadotaartjes met coquilles Appelcidercocktails IJswafels met ijs van peer en rozemarijn