Na een lange winterwandeling is deze gekruide chocolademelk meer dan welkom. De feestelijke, knapperige sterrenschuimpjes doop je natuurlijk even in de warme choco.
Gekruide chocolademelk met sterrenschuimpjes
Voor 30-40 schuimpjes Nodig spuitzak met kartelmond (nr. 3 ½ en 4)
Ingrediënten:
- 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
- 100 g fijne tafelsuiker
- ½ el cacaopoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm eerst de oven voor op 90 ˚C.
- Klop met een elektrische mixer de eiwitten iets schuimig.
- Voeg nu al kloppend eerst het citroensap, dan beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen totdat het eiwit stijf en glanzend is.
- Verdeel het eiwit in 2 delen en schep door 1 deel de cacao. De kleur hoeft niet egaal te worden.
- Doe het witte eiwit en die met de chocolade apart van elkaar in een spuitzak.
- Spuit op een bakblik bekleed met bakpapier telkens sterretjes met een diameter van circa 2 cm en een hoogte van circa 2½ cm.
- Bak de schuimpjes in circa 1½ uur gaar.
- Zet de oven nu uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen.
- Neem de sterren uit de oven en bestrooi ze eventueel voorzichtig met wat cacaopoeder.
Gekruide chocolademelk
voor 4-6 personen
Ingrediënten
- 5 kruidnagels
- 2 kaneelstokjes
- 2 kardemompeulen
- 5 pimentkorrels
- 1 l chocolademelk
- eventueel slagroom en kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Maak een ‘kruidenbuiltje’ door de kruiden bij elkaar te binden in een klein katoenen doekje.
- Doe het builtje in een pan met de chocolademelk en laat zachtjes circa 15 minuten trekken.
- Neem het zakje uit de chocolade- melk en serveer meteen.
- Serveer eventueel met slagroom en bestrooi met kaneelpoeder.
Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolijn Vonk Receptuur Dosia Brewer Bereiding Yvonne Jimmink
Lees ook:
Winterkamperen in eigen land Espresso-kaneeltaart met noten en honing Goudreinet-rijstebrijtaart