De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Dit keer een heerlijke balti: een vegetarische, Indiase curry bereid in een slowcooker. Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 el zonnebloemolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 tl komijnzaad, licht geplet
- 2 tl zwart mosterdzaad
- 1 tl gemalen geelwortel
- 1 el milde currypasta
- 2-3 teentjes knoflook, gehakt
- 400 g gehakte tomaat uit blik
- 450 ml groentebouillon
- 1 bloemkool, in roosjes verdeeld
- 1 vastkokende aardappel, in blokjes
- 3 el gemalen amandelen
- verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst)
Bereiding:
- Verwarm zo nodig de slowcooker voor, zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de olie in een koekenpan. Doe er de ui in en bak hem 5 min. tot hij goudbruin is.
- Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 min. tot het zacht is.
- Schep er de specerijen, currypasta en knoflook door en roerbak 1 min.
- Schep er vervolgens de tomaten, bouillon en zout en peper door. Breng al roerend aan de kook.
- Doe de bloemkool en aardappel in de pan van de slow cooker en schep er het tomatenmengsel over.
- Leg er het deksel op en kook 3 tot 4 uur op ‘hoog’ tot de groenten gaar zijn.
- Schep er de gemalen amandelen door en laat nog 15 min. koken.
- Schep in ondiepe soepborden. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met warm naanbrood.
Beeld: www.okokrecepten.nl | Recept: Sara Lewis, de Slowcooker |
Lees ook
IJswafels van peer en rozemarijn Tomatensoep met rivierkreeftjes en chorizo Ravioli gevuld met rode biet, gerookte ricotta en maanzaad