Volkoren speltcrackers met venkelzaad, sesamzaad en pompoenpitten

Marene Hendriksen

16 maart 2019

crackers

Op een gezonde manier genieten van een snack? Maak deze heerlijke speltcrackers met venkelzaad, sesamzaad en pompoenpitten van Natascha Boudewijn. Wij delen het recept met jullie.  Voor ± 8 lange vegan crackers (1 bakplaat) 15 min. + oventijd 45 min. Natascha: ‘Wie nog nooit zelf crackers of knäckebrot heeft gebakken, raad ik aan dat toch eens te proberen. Het is heel eenvoudig en het smaakt zoveel lekkerder dan als je het in de winkel koopt! De zaden en pitten die we voor de crackers gebruiken, staan symbool voor nieuw leven.’

Ingrediënten

  • 75 g volkoren speltmeel
  • 40 g havermeel
  • 25 g sesamzaadjes
  • 25 g pompoenpitten
  • ½ tl Keltisch zeezout
  • 1½ el olijfolie
  • 200 ml plat mineraalwater

Voor de garnering

  • 1 el venkelzaad
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el pompoenpitten

crackers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C.
  2. Meng alles in een ruime kom, behalve de ingrediënten voor de garnering. Roer goed door met een pollepel.
  3. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  4. Spreid het deeg met een deegschraper of spatel zo dun mogelijk uit over het bakblik. Pas op dat er geen gaten in het deeg ontstaan.
  5. Strooi de ingrediënten voor de garnering over het deeg.
  6. Zet 10 min. in de oven, één stand onder het midden. Haal daarna uit de oven en snijd voorzichtig met een scherp mes in langwerpige crackers.
  7. Zet terug in de oven en bak in ± 35 min. gaar.
  8. Laat afkoelen op een rek en bewaar in een afgesloten doos.

TEKST, FOTOGRAFIE, STYLING EN RECEPTUUR NATASCHA BOUDEWIJN

Lees ook:

5 heerlijke havermoutrecepten 3x zomerse smoothie bowl: onze favorieten Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes