Kip stoven met pruimen, krenten, kaneel en komijn. Zodat die smaken volop in de malse kip kunnen trekken. Ruikt heerlijk, smaakt heerlijk. Maken dus, deze kip met mirabellen op oosterse wijze!
Kip met mirabellen op oosterse wijze
Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 60 min. Ingrediënten
- 4 uien, gesnipperd
- 20 g echte boter
- 1 el suiker
- 4 kipfilets
- 2 el olijfolie
- 300 g ontpitte mirabellen
- 2 el honing
- 1 volle tl gemalen kaneel
- 1 volle tl gemalen komijn
- 100 g amandelen, geweekt
- 100 g krenten
- handje verse koriander
- zout en peper
Bereiding
- Bak de gesnipperde uien glazig in de boter.
- Voeg de suiker toe om ze te karamelliseren. Zet vervolgens even opzij.
- Bak de kipfilets in een stoofpan goudbruin in de olijfolie.
- Voeg de honing en mirabellen toe. Kruid met komijn en kaneel.
- Voeg 20 cl water en peper en zout toe en laat met gesloten deksel 30 min. pruttelen. Roer af en toe.
- Voeg de amandelen, gekonfijte uien en krenten toe. Laat nog ± 15 min. stoven.
- Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met fijngesnipperde koriander. Lekker met griesmeel of geparfumeerde rijst.
Ook mirabellen bij de koffie of als dessert?
Maak dan deze traditionele mirabellentaart uit de Lorraine. Heerlijk!
Meer met kip
Kip in een deegjasje Pittige kip in tomaten-yoghurtsaus De perfecte kippenbouillon CREDITS: TEKST EN BEELD KAT DE BAERDEMAEKER