Als de winter in Noord-Amerika zich terugtrekt, komen de tinnen emmertjes en kleine kraantjes uit de schuur tevoorschijn. Het voorzichtige voorjaar betekent namelijk dat het sap van de knoestige ‘maple tree’ gaat stromen, hét hoofdingrediënt van de zoete ‘maple syrup’ oftewel ahornsiroop, heerlijk om deze ahornkoekjes mee te maken.
Zoete ahornkoekjes
Voor 12 koekjes
Ingrediënten
- 125 g boter
- 85 g bruine suiker
- 125 ml ahornsiroop+ 3 el voor het glazuur
- 1 tl koekkruiden
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 tl kokend water
- 225 g tarwebloem
- 160 g poedersuiker
extra: bakpapier
Bereiding
- Doe de boter, suiker, ahornsiroop en de koekkruiden in een pannetje en verwarm op half hoog vuur.
- Roer tot de suiker is gesmolten.
- Doe het bakpoeder met het water in een kom en roer goed door.
- Voeg het botermengsel toe en meng alles goed.
- Doe de bloem erbij en meng tot een glad beslag.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en schep telkens 2 el beslag per keer op het bakpapier.
- Laat ruimte over zodat het mengsel kan uitvloeien.
- Bak de koekjes in het midden van de oven in 12-14 minuten goudbruin en stevig aan de kanten.
- Meng de poedersuiker met de ahornsiroop.
- Laat de koekjes afkoelen op een rekje en verdeel de glazuur erover.
Lees ook:
Tarte tatin van kweepeer met karamel Soesjes met passievruchtencrème en citroentijm Crème-bruléetaart met ahornsiroop