Januari bloemkoolmaand: bloemkoolstamppot met knolselderij

Laurence Talet

23 januari 2019

stamppot

De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag een (hart)verwarmende bloemkoolstamppot.  Hoofdgerecht voor 4 pers.

Ingrediënten:
  • 1 knolselderij
  • 100 g aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 100 g roomkaas
  • 4 grote bladen radicchio
  • 50 g gorgonzola
  • 75 g geroosterde pijnboompitten

stamppot

Bereidingswijze:

  1. Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze 
in blokjes. Kook de knolselderij met de aardappel 
in een laagje water met zout in ca. 15 min. gaar.
  2. Verwijder vervolgens de groene bladeren van de bloemkool en zet de groente op met een laagje water met zout. Stoom de bloemkool in ca. 
20 min. gaar.
  3. Stamp de knolselderij met de aardappel en de roomkaas tot puree en pureer met een staafmixer de bloemkool.
  4. Meng de bloemkool met de knolselderij-aardappelpuree.
  5. Verdeel de stamppot over de 4 radicchioblaadjes en strooi er de gorgonzola en de pijnboompitten over.

Lees ook:

Januari bloemkoolmaand: bloemkoolpizza met verse groenten en tonijn Januari bloemkoolmaand: tabouleh van bloemkool Bloemkoolrecept: Italiaanse bloemkoolschotel