De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag een (hart)verwarmende bloemkoolstamppot. Hoofdgerecht voor 4 pers.
Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 100 g aardappelen
- 1 bloemkool
- 100 g roomkaas
- 4 grote bladen radicchio
- 50 g gorgonzola
- 75 g geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze:
- Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de knolselderij met de aardappel in een laagje water met zout in ca. 15 min. gaar.
- Verwijder vervolgens de groene bladeren van de bloemkool en zet de groente op met een laagje water met zout. Stoom de bloemkool in ca. 20 min. gaar.
- Stamp de knolselderij met de aardappel en de roomkaas tot puree en pureer met een staafmixer de bloemkool.
- Meng de bloemkool met de knolselderij-aardappelpuree.
- Verdeel de stamppot over de 4 radicchioblaadjes en strooi er de gorgonzola en de pijnboompitten over.
Lees ook:
Januari bloemkoolmaand: bloemkoolpizza met verse groenten en tonijn Januari bloemkoolmaand: tabouleh van bloemkool Bloemkoolrecept: Italiaanse bloemkoolschotel