Een lekkere winterse traktatie: deze mini-cupcakes met steranijs. Bijna te mooi om op te eten.
Steranijs cupcakes
Voor circa 24 cakejes
Ingrediënten:
- 100 g zachte boter, plus extra om in te vetten
- ½ steranijs, plus circa 12 om te garneren
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ½ el melk
- zakje witte gebaksglazuur
- 12 papieren mini-muffinvormpjes en een mini-muffinbakblik
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200˚C (of 175˚C voor hetelucht) en vet de vormpjes in met boter.
- Stamp een ½ steranijs fijn in de vijzel en zeef het resultaat.
- Mix met een elektrische mixer de boter en suiker romig.
- Klop op lage snelheid een voor een de eieren erdoor.
- Klop er beetje bij beetje het bakmeel en steranijspoeder door.
- Roer de melk door het beslag.
- Voeg eventueel nog een eetlepel melk toe als het beslag te dik is.
- Verdeel nu het beslag over de vormpjes in het bakblik. Vul ze tot circa ¾.
- Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Als een satéprikker er droog uit komt, zijn ze goed.
- Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster en bestrijk ze met het glazuur.
- Bestrijk ook de extra steranijs dun met het glazuur en versier er de cakejes mee.
FOTOGRAFIE SIGURD KRANENDONK | STYLING MARJOLIJN VONK | RECEPTUUR DOSIA BREWER | BEREIDING YVONNE JIMMINK
Lees ook:
Frisse avocadotaartjes met coquilles Appelcidercocktails IJswafels met ijs van peer en rozemarijn