Heb je in de moestuin frambozen? Daar kun je in een handomdraai prachtige ijsjes van maken. Lees hier hoe je dat doet. Tussendoortje/nagerecht voor 6 personen ± 15 min. + afkoelen ± 1 uur + invriezen ± 50 min.
Ingrediënten
600 g (diepvries) frambozen + extra om te versieren 1 gelatineblaadje 200 g suiker 250 ml water 6 takjes dragon + extra om te versieren snufje zout 1-2 el citroensap 6 ijshoorntjes + 1 om te verkruimelen
Bereiding
- Laat de frambozen eventueel ontdooien en pureer ze met een staafmixer. Week het gelatineblaadje in ruim koud water.
- Verwarm intussen de suiker samen met 250 ml water en 2 takjes dragon al roerend totdat alle suiker is opgelost.
- Knijp het gelatineblaadje goed uit en los (van het vuur af) op in het suikerwater. Roer het suikermengsel met de frambozen en zeef het om de pitjes en de dragon te verwijderen. Breng eventueel op smaak met wat van het citroensap. Laat vervolgens helemaal koud worden in de koelkast.
- Houd wat blaadjes dragon apart en snijd de rest van de blaadjes fijn. Schep de fijnge- sneden dragon met het zout door het mengsel en draai volgens de gebruiksaanwijzin- gen in de ijsmachine tot ijs.
- Schep met een ijsbolletjestang het ijs in de hoorntjes en versier met extra frambozen, dragon en wat kruimels van een ijshoorntje.
CREDITS: Fotografie Ernie Enkelaar | Styling Paula Schouten | Recepten Dosia Brewer | Bereiding Yvonne Jimmink