Gezond en heel lekker zijn deze gestoomde slarolletjes met onder andere basilicum, varkensworst, munt en venkel. Als een echt cadeautje worden de ingrediënten verpakt in een blaadje sla. Hoe leuk? Wij delen het recept met jullie. Voor- of lunchgerecht voor 4 personen ± 30 min.
Ingrediënten
- 4 grote lollo rosso-blaadjes
- 4 ijsbergslablaadjes
- 350 g lekker gekruide varkensworstjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine venkel, in kleine stukjes
- 1 bosje basilicum, fijngesneden (houd wat apart om te versieren)
- zout en vergemalen peper
- blaadjes van 2 takjes munt + extra om te versieren
- 1 klein teentje knoflook
- 125 ml olijfolie
Bereiding
- Druk eerst de vulling uit de worstjes en meng met de ui, de venkel en de helft van de basilicum. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en maak er zo’n 8 balletjes van.
- Breng dan een grote pan water met zout aan de kook en blancheer de blaadjes van beide soorten sla ± 1 min. Laat iets afkoelen en snijd het dikke stuk van de nerf uit de blaadjes.
- Leg vervolgens wat vulling aan een kant op het blaadje. Sla dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol op. Zet de rolletjes in de inzet van een stoompan of in een stoommandje en stoom ze in ± 10 min. gaar.
- Pureer intussen de rest van de basilicum met de munt, de knoflook en de olie en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
- Serveer de rolletjes met de saus en versier met extra basilicum en munt. Smakelijk!
FOTOGRAFIE DOOR ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING DOOR PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING DOOR YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER
Lees ook:
Recept van Leentje Speybroeck: smakelijke toast met erwtenspread en -scheuten Runderstoof en crôute: recept van de bakker Efraïm Bolado Januari bloemkoolmaand: bloemkoolsoep met lekkere knoflookcroutons Heerlijke kruidensalade met blauwe bessen en een karnemelkdressing