Boter, crème fraîche en Leidse kaas maken deze vegetarische bloemkoolstamppot lekker smeuïg en de Amsterdamse uitjes geven het geheel wat extra pit. Hoofdgerecht (4 personen) Bereidingstijd: 40 min.
Ingrediënten:
- 1 kg kruimige aardappels, geschild, in gelijke stukken
- 400 g bloemkool, in roosjes
- 20 g boter
- 150 g Amsterdamse uitjes, gehalveerd
- 100 ml crème fraîche
- 150 g veldsla
- 125 g Leidse kaas, helft in blokjes, helft geraspt
Bereidingswijze:
- Kook de aardappels in een laagje (3-4 cm) licht gezouten water afgedekt in 20-25 min. gaar. Voeg na 15 min. de bloemkoolroosjes toe en kook mee.
- Verwarm intussen in een koekenpan de boter en bak de Amsterdamse uitjes hierin 12-15 min. tot ze licht kleuren.
- Giet de aardappels en bloemkool af en vang het kookvocht op. Voeg de crème fraîche toe en stamp de aardappels en bloemkool grof.
- Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de veldsla en de kaasblokjes door de stamppot.
- Verdeel de stamp over de borden en bestrooi met de geraspte Leidse kaas en Amsterdamse uitjes.
Recept + foto: deliciousmagazine.nl
Lees ook:
Januari bloemkoolmaand: bloemkoolrijst Januari bloemkoolmaand: bloemkoolpaprikasalade Bloemkoolrecept: Italiaanse bloemkoolschotel