Het is er het seizoen weer voor: stoofpotten. Lang en vooral lángzaam gegaard, zodat het vlees van het bot valt en de herfstsmaken floreren. In Seasons 8 vind je vijf verrukkelijke recepten plus een vegetarische variant. En voor online lezers hebben we nóg een overheerlijk stoofrecept: Kalkoen met spruitjes, cranberry en pastinaak Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 15 min. + stoven 30-40 min. Ingrediënten
- 2 flinke pastinaken
- 250 g spruitjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g kalkoenfilet, in stukjes
- 500 ml kippenbouillon
- 250 g cranberry’s (vers of diepvries)
- snufje nootmuskaat
Kort gekookte spruitjes en cranberry’s geven deze lichte stoof met kalkoen en pastinaak een feestelijk gekleurd tintje.
Bereiding
- Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in vieren.
- Snijd de parten in stukjes van ± 5 cm.
- Maak de spruitjes schoon en snijd de grote exemplaren doormidden.
- Verhit de olie in een stoofpan met dikke bodem en bak de ui op middel hoog vuur ± 5 min.
- Voeg de kalkoen toe en bak op hoog vuur ± 5 min. mee.
- Blus af met de bouillon en voeg de pastinaken toe.
- Breng op smaak met zout.
- Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 30-40 min. op heel laag vuur zachtjes stoven.
- Voeg 5 min. voor het einde de spruitjes en de cranberry’s toe en roer goed door.
- Bestrooi vlak voor het serveren met wat nootmuskaat.
- Lekker met pasta of donker brood.
Tekst en receptuur Dosia Brewer | Fotograaf Sigurd Kranendonk | Styling Marjolein Vonk | Bereiding Yvonne Jimmink