Er zijn van die dagen dat je liever binnen dan buiten bent. Stook het vuur in de open haard nog eens op en verwen je gasten en jezelf met warme chocolademelk en zelfgemaakte, versierde kaneel brownies.
Kaneel brownies versierd met blaadjes
Zoet | Voor 6 grote of 12 kleine brownies
Ingrediënten:
- 180 g boter + extra om in te vetten
- 180 g donkere chocolade
- 150 g suiker
- 100 g bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ tl kaneel
- 3 grote eieren, losgeklopt
- 115 g bloem
- snufje zout
- 6 verschillende blaadjes
- poedersuiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Vet een vierkante vorm van 20 x 20 cm in met boter.
- Bekleed de bodem met bakpapier.
- Smelt de boter met de chocolade au bain-marie of in de magnetron (roer telkens na ca. 1 min. door) en laat ca. 10 min. afkoelen.
- Roer de suiker, de basterdsuiker, de vanillesuiker en de kaneel door de chocolade en meng er dan beetje bij beetje de eieren door.
- Schep snel de bloem en het zout door het mengsel.
- Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
- Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
- Neem uit de vorm en snijd in 6 stukken.
- Leg op elke brownie een blaadje.
- Doe poedersuiker in een zeefje en bestrooi de brownies met suiker.
- Neem de blaadjes voorzichtig weg.
Lees ook:
Witte chocoladebars met blauwe bessen en dadels Perentaart met zoute karamel en walnoten Stoofpeertjes met amaretto en witte chocolade