Koekjes met feestelijk bladgoud

Laurence Talet

20 december 2018

bladkoekjes

Een heerlijk koekjesrecept met feestelijk bladgoud. Perfect om je gasten mee te verrassen tijdens de feestdagen.

Een heerlijk koekjesrecept met feestelijk bladgoud. Perfect om je gasten mee te verrassen tijdens de feestdagen.

Verras je gasten met een zelfgebakken luxe koekje

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 el boter
  • 110 g fijne tafelsuiker
  • 220 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl gemberpoeder
  • 100 g bittere chocolade
  • bladgoud ( linova.nl )
  • Extra nodig: stempels in bladvorm (o.a. verkrijgbaar bij Jan de grote Kleinvakman)

Img73672

Bereiding:

  1. Klop de eieren met een elektrische mixer tot ze wit zien.
  2. Voeg de boter en de suiker toe en klop licht en romig.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en het gemberpoeder toe en kneed snel tot een soepel deeg.
  4. Laat afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten rusten.
  5. Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een lap van ca. 0,5 cm dik.
  6. Druk met een koekjessteker, glas of kopje rondjes uit het deeg.
  7. Druk op elk koekje heel stevig met de stempel zodat er een duidelijke indruk in het deeg komt.
  8. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en laat 1 nacht onafgedekt drogen.
  9. Verwarm de oven voor op 170 °C en bak in het midden van de oven in ca. 12 minuten gaar en heel licht bruin. Laat de koekjes volledig afkoelen.
  10. Smelt de chocolade in de magnetron.
  11. Roer elke 30 seconden door.
  12. ‘verf’ met een dun kwastje de vorm van het blad mooi donkerbruin.
  13. Laat volledig afkoelen en breng met een ander kwastje op de helft van de blaadjes wat bladgoud aan.

Lees ook:

Witte chocoladebars met blauwe bessen en dadels Amandelspijs-appelrondjes Mini-zandtaartjes met appel-rijstepap