Een heerlijk koekjesrecept met feestelijk bladgoud. Perfect om je gasten mee te verrassen tijdens de feestdagen.
Verras je gasten met een zelfgebakken luxe koekje
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 el boter
- 110 g fijne tafelsuiker
- 220 g bloem + extra om te bestuiven
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 tl gemberpoeder
- 100 g bittere chocolade
- bladgoud ( linova.nl )
- Extra nodig: stempels in bladvorm (o.a. verkrijgbaar bij Jan de grote Kleinvakman)
Bereiding:
- Klop de eieren met een elektrische mixer tot ze wit zien.
- Voeg de boter en de suiker toe en klop licht en romig.
- Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en het gemberpoeder toe en kneed snel tot een soepel deeg.
- Laat afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten rusten.
- Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een lap van ca. 0,5 cm dik.
- Druk met een koekjessteker, glas of kopje rondjes uit het deeg.
- Druk op elk koekje heel stevig met de stempel zodat er een duidelijke indruk in het deeg komt.
- Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en laat 1 nacht onafgedekt drogen.
- Verwarm de oven voor op 170 °C en bak in het midden van de oven in ca. 12 minuten gaar en heel licht bruin. Laat de koekjes volledig afkoelen.
- Smelt de chocolade in de magnetron.
- Roer elke 30 seconden door.
- ‘verf’ met een dun kwastje de vorm van het blad mooi donkerbruin.
- Laat volledig afkoelen en breng met een ander kwastje op de helft van de blaadjes wat bladgoud aan.
Lees ook:
Witte chocoladebars met blauwe bessen en dadels Amandelspijs-appelrondjes Mini-zandtaartjes met appel-rijstepap